Ondersteuning inhuren

Zeg ondernemer! Wanneer wordt het je allemaal teveel?

Groeit het je allemaal boven het hoofd? Laat je steken vallen omdat er niet genoeg uren in de dag zitten?

Herkenbaar? Dan is het tijd om ondersteuning in te huren.

Want als je alles in je eentje wilt blijven doen, zit dat de groei van je onderneming in de weg. Een steekje laten vallen kan. Dat vergeven je klanten best. Maar gebeurt dat vaker, dan kost het klanten.

 

Online ondersteuning

Een Virtuele Assistent (VA) kan een goede oplossing zijn als je de stap gaat zetten naar het inhuren van ondersteuning. Een VA kan administratieve, organisatorische en secretariële zaken voor je uit handen nemen.

Het inhuren van een VA is risicoloos. Een VA is over het algemeen een freelancer die zich per uur verhuurt en op afstand werkt. Het voordeel? Je bent geen werkgever en je vermijdt de werkgeversrisico’s. Je hoeft ook geen kantoor te huren en in te richten. Een VA kan in de regel voor een klein aantal uren per week ingehuurd worden. Zo houd je de kosten binnen de perken.

‘Dat kan ik niet betalen!’
Dit idee hebben veel ondernemers. Maar een VA is geen kostenpost, maar een investering met een zeer hoog rendement! In plaats van alle randzaken zelf te doen, kun je veel meer tijd in je klanten steken. En dat levert geld op.

Nee verkopen aan je klant?
Het juist moment om een VA in te huren is wanneer je ‘nee’ moet verkopen aan een klant omdat je aanhikt tegen stapels administratie. Met een Virtuele Assistent in je bedrijf, heb je zelf je handen vrij. Daardoor stijgt je omzet en je winst, ondanks de ‘kosten’ die je maakt om je VA in de huren.

Je kunt alles uitbesteden
Wat je wel en niet uitbesteedt, is voor elke ondernemer anders. Welke werkzaamheden zitten in de weg? Waar krijg je totaal geen energie van? Is dat klantenservice? Puur administratief? Organisatie? Iets anders?

Ieder zijn vak!
Laten we eerlijk zijn. Het feit dat jij goed bent in je vak, wil niet zeggen dat je ook een expert bent in alle werkzaamheden rond administratie en organisatie.  Gun jezelf een professionele ondersteuner. Die neemt werk uit handen waar jij niet goed in bent.

Om er achter te komen wat jij nu zou kunnen uitbesteden, kan je onderstaand stappenplan volgen:

Stap 1:  Schrijf per 15 minuten op wat je doet op een dag. Doe dat 2 weken.

Stap 2: Maak een lijst met werkzaamheden die jouw uurtarief niet waard zijn.

Stap 3: Groepeer de werkzaamheden, in de zin dat je je kunt voorstellen dat ze passen bij één profiel.

Stap 4: Zoek een VA of andere ondersteuner die één van de clusters uit de vorige stap van je overneemt.

Stap 5: Blijf een lijst bijhouden van je werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat je een steeds beter beeld krijgt van de taken die je kunt uitbesteden. Zo kun jij bezig zijn met waar jouw grootste kracht ligt.

Lang verhaal kort 🙂

Delegeer wat niet bij je past en doe zoveel mogelijk waar jij het beste in bent. Het is de beste kans om je bedrijf te laten groeien!

Wat zou jij willen uitbesteden?

 

Write a comment