Niets is wat het lijkt

Ken je de uitdrukking ‘niets is wat het lijkt’ ?

Is dat wat we zien de werkelijkheid of het beeld dat we graag willen zien?

Bekijk jij jouw bedrijf en de markt door een roze bril of heb je last van zakelijke staar?

Hoe dan ook. In beide gevallen kan je het tij keren. Je kan een andere bril opzetten of de staar laten verwijderen.

En je focussen op de werkelijkheid.

Focus betekent simpel gezegd: scherpstellen. In de fotografie is dat duidelijk genoeg. Als de lens niet goed scherp is gesteld, krijg je wazige foto’s.

Vertaald naar de mens betekent dit dat je doel niet meer helder is. Focus gaat hier veel meer om je mindset.

Op het moment dat jij als manager of directeur je doelen wilt behalen, is focus essentieel. Uiteraard heb je meer dingen nodig. Kennis, kunde, doorzettingsvermogen, discipline. Maar als jij je einddoel niet goed helder hebt, kan je op een gegeven moment geen verschil meer maken tussen hoofd- en bijzaken. Je focus is weg.

Dit kost ontzettend veel energie. Er ontstaat vlucht- en uitstelgedrag en dus frustratie. Je loopt weg van je werkplek, gaat koffie drinken, wat eten, door Facebook scrollen, e-mail lezen enzovoort. Je hebt in ieder geval niet het geduld om je aandacht te blijven geven aan dat einddoel. En je werkt komt niet af.

Heb jij het gevoel dat je niet helder gefocust bent omdat je te veel bezig bent randzaken die energie vreten in plaats van geven?

Ik kan je helpen met het terugvinden van je inspiratie, drijfveer en dus je focus. Ik ben je sparringpartner, ik regel de randzaken. Als online business manager denk ik strategisch met je mee,  en ben ik de ontbrekende schakel tussen jou en het team. Ik zorg dat alle communicatie vlotjes verloopt.

Op die manier kun jij je weer lekker focussen op je doel, doen waar je goed in bent en met veel positieve energie aan het werk.

Neem gerust contact met me op als je hierover verder wilt praten!

Write a comment