Diploma’s vs ervaring

Diploma’s vs ervaring

Ja, ik besef dat dit een controversieel onderwerp is.

Dit is een oproep aan recruiters en mensen van de afdeling HR om eens verder te kijken dan alleen diploma’s.

Ik heb geen hbo of wo-diploma. Wel een enorme berg ervaring met werk op dat niveau. Als zzp’er. En naar mijn bescheiden mening weegt dit minstens even zwaar. Want het bewijst dat ik het werk waar ik voor ben ingehuurd aankan. Ik werk nu bijvoorbeeld in deeltijd als Projectleider voor het integraal opleverdossier bij het Waterschap. Ik kan dat en doe mijn werk goed.

Ik hoor en lees dat er in veel sectoren een groot personeelstekort is. Maar als je je maar blijft blindstaren op dat hbo of wo-diploma mis je de gekwalificeerde zzp’ers.

Dus lieve recruiters & HR-mensen: huur een zzp’er in. Al is de match niet 100%. (dat is namelijk vrijwel onmogelijk ook al heb je een hbo of wo-diploma). Dan kan zowel het werk als het bedrijf door

Write a comment