12 jaar! ZZP-ers moeten veel verschillende skills beheersen!

Ik vier vandaag het 12-jarig jubileum van mijn bedrijf @van Bergeijk Office Support! ?

Al 12 jaar vervul ik met trots alle rollen die je hebt als je werkt als zzp’er. Zo ben ik binnen mijn eigen bedrijf de manager, de boekhouder, de planner, en de marketeer. En oh ja, ik ben ook nog het manusje van alles die klusjes opknapt die niemand wil doen.

Als zzp’er houd je al die verschillende ballen hoog.

Ik stel het natuurlijk even heel zwart-wit hier. Want ik heb natuurlijk iemand die zorgt dat mijn belastingaangifte klopt en ik werk samen met een marketingbureau om te zorgen dat ik zichtbaar ben en blijf op social media.

Wat ik wil zeggen is dat je als zelfstandige veel verschillende skills moet beheersen om je bedrijf draaiende te houden. Dat is geen klacht. Het is juist fijn om veel in eigen hand te houden. Die vrijheid om dingen te doen zoals jij dat wilt, dat is een van de redenen waarom ik zzp’er ben geworden en nog steeds ben na 12 jaar!

En nu ik toch jullie volle aandacht heb…Wil ik meteen iets aansnijden wat me dwars zit. Ik heb een enorme vracht aan werkervaring, maar geen berg diploma’s. Ik werk op hbo-niveau, maar heb geen papiertje. Ik merk dat er vaak door recruiters en hr-mensen wordt afgegaan op dat laatste. Niet de vereiste opleiding…. En dus word ik vaak niet uitgenodigd. Voor mezelf en al die mensen net als ik zou ik willen zeggen; nodig ons eens uit voor een gesprek. Kijk eens verder. Er is schaarse en werkervaring is in mijn ogen minstens zoveel waard als een diploma.

Zo. En nu ga ik aan het gebak! #12jarigejubileum!

Write a comment