Misschien helpt hulp

Wanneer je een veel te strakke blouse hebt dan ben je die na verloop van tijd zo beu dat je een nieuwe gaat halen. Als je schoenen knellen omdat ze te klein zijn, dan zorg je voor een beter paar schoenen. Het is heel gemakkelijk; als iets je dwars zit, probeer je dat op te lossen.

Maar wat doe je nou als de hoeveelheid werk je dwarszit? Ga je dan personeel aannemen? Je denkt dan vast ‘o nee’ want diegene kan het allemaal niet zo goed als jijzelf. Toch? Of misschien kan hij/zij het wel beter.

Kijk dan komt de VA, virtueel assistent om de hoek kijken. Ik ben zo’n virtueel assistente! Dagelijks werk ik er hard aan om voor mijn opdrachtgevers een aantal taken die voelen als een paar knellende schoenen of een te strakke blouse op te lossen. Je zet me in daar waar nodig; wil je graag dat ik de debiteuren voor je ga bellen, om afspraken over betalen te maken? Dan doe ik dat voor je. Wil je dat ik je e-mail opvang? Dan regel ik dat voor je!

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag door een ander kunt laten doen! Dat zou een mooi spreekwoord zijn. Door mijn jarenlange ervaring als (directie)secretaresse, personal assistent en officemanager heb ik een arbeidsverleden opgebouwd wat met een paar simpele afspraken naadloos te verweven is in de bedrijfsstructuur van een gemiddelde ZZP-er. Maar ook middelgrote kantoren waar een officemanager te klein is voor het tafellaken en te groot voor het servet behoren tot de klanten die ik vanuit Van Bergeijk Office Supprt help.

Natuurlijk begrijp ik dat ik niet á la minute de volledige bedrijfscultuur tot de mijne kan maken, vaak is dat ook helemaal niet nodig. Ik durf nee te zeggen, waar dat nodig is en ik kan een agenda vullen zodat er ook ruimte is om een aantal zaken uit de to-do-list te halen.

Opdrachtgevers plannen wanneer ze moeten plannen, dat soort timemanagement dingen die opgaan in de waan van de dag, kosten veel kostbare tijd die men beter kan besteden aan het doen van het werk wat men echt leuk vind om te doen.

Stel jezelf de vraag: “Van welke werkzaamheden word ik gelukkig als ik ze zelf doe?” En van dat lijstje dat overblijft, hoef je alleen maar te denken, wat zou Jessica voor me kunnen doen. Zullen we een afspraak plannen, gewoon even een halfuurtje met elkaar praten over wat wenselijk is en wat niet.

Ik wil het je graag allemaal vertellen in een persoonlijk gesprek.