Een mooie start van de dag

Wat is er mooier dan een nieuwe dag te beginnen met een lastige opdracht? Oké, het klinkt in eerste instantie wellicht niet als het meest geweldige begin van je ochtend. Soms moet je even verder kijken om je te realiseren dat je eigenlijk geen betere start van de dag kunt maken…

Ook jij hebt vast wel een aantal werkzaamheden die je maar voor je uit blijft schuiven. Werkzaamheden waar je tegenop ziet omdat je er bijvoorbeeld niet genoeg kennis van hebt of geen tijd voor hebt. Of omdat je er gewoon geen zin in hebt. Klussen waarvan je denkt; nu even niet…

Vooruit schuiven Zo hebben we allemaal zaken die we al dagen en misschien zelfs weken voor ons uit aan het schuiven zijn. Dit gedrag heeft een officiële naam; uitstelgedrag! Je bent aan het uitstellen door niet te doen wat je wilt doen. En daar word je op de langere termijn eigenlijk helemaal niet gelukkig van. Onbewust blijft namelijk in je hoofd hangen dat je die klussen nog op moet pakken. Dat vreet energie en voelt denk ik ook niet fijn omdat het toch in je achterhoofd blijft hangen.

Doe waar je tegenop ziet Begin je dag met datgene op te pakken wat je het meest lastig vindt of waar je geen zin in hebt. Als je toch iets moet doen waar je eigenlijk als een berg tegenop ziet, doe het dan meteen in plaats van er de hele dag tegenaan te hikken.

Laat je niet afleiden Laat je dus niet afleiden door eerst met andere, leukere, werkzaamheden te beginnen. Voor je het weet is er weer een dag om. Probeer jezelf aan te wennen dat je aan het begin van je dag direct één “vervelend” ding op pakt die je wilt afhandelen. Bijt je erin vast zodat je de hele verdere dag volop kunt besteden aan al die dingen die je wel leuk vindt om te doen. Zo heb je die vervelende taak heerlijk weggewerkt en draag je zelf ook nog eens heel gemakkelijk bij aan tevreden gevoel. Hoe lekker voelt dat?!

Of………….  je kan altijd nog een Virtueel Assistent (VA) inschakelen.

Ik vertel je graag wat een samenwerking met mij je gaat opleveren. In ieder geval: focus op jouw core business, meer tijd en groei.

Nieuwsgierig? Bel of mail me dan